Danggui Buxue Tang - Danggui Buxue Tang

Danggui Buxue Tang
De EPO-mix
Ga naar de inhoud

Danggui Buxue Tang

Het Chinese kruidenmengsel Danggui Buxue Tang in de moderne vorm
De EPO-mix, voor meer erytropoëtine en dus meer bloed
Het bevat Astragalus membranaceus extract, calycosine-7O-beta-D-glucoside en ferulazuur.
De mix is  afgeleid van het Chinese geneesmiddel bij te weinig bloed: een  combinatie van de planten Astragalus membranaceus en Angelicae  Sinensis. De mix is al heel lang bekend als middel om de aanmaak van de rode bloedcellen te stimuleren. De productie van erytropoietine (EPO) in de nieren wordt erdoor verhoogd.

Synergie
Er is sprake van synergie: een duidelijke samenwerking tussen beide kruidenextracten. In  Astragalus extract zitten o.a. de stoffen formononetine en calycosine, die in staat zijn meer bloedcellen te geven. Calycosine blijkt het sterkste effect te hebben. Zonder calycosine valt de hele werking weg. Calycosine komt alleen voor of gebonden aan een suiker. Die gebonden vorm heet calycosine-7O-beta-D-glucoside.   
Astragalus extract alleen, krijgt die verbeterde opname niet of nauwelijks gedaan. De extra calycosine-7O-beta-D-glucoside komt van een geconcentreerde versie van het Astragalus membranaceus extract.

Angelicae Sinensis Radix extract
Ferulazuur is de werkzame stof uit het Angelicae Sinensis Radix extract. Angelicae Sinensis Radix extract bevat ook ligustilide, een stof die juist de opname van calycosine tegengaat. Bovendien heeft het extract te sterke oestrogene eigenschappen (als van vrouwelijke hormonen). Goed om  problemen bij de overgang te bestrijden, maar voor de meeste sporters ongewenst. Ferulazuur wordt nu gebruikt in plaats van Angelica Sinensis. Wordt Angelicae Sinensis Radix extract weggelaten, dan is ook de opname van calycosine onvoldoende.

Ferulazuur (ferulic acid) en calycosine werken samen
Als calycosine en formononetine opgenomen moeten worden in het bloed, moeten zij een cellaag passeren. In experimenten gebruikt men daarvoor de Caco-2-cellen. De doorlaatbaarheid van die cellen voor die twee stoffen is duidelijk verhoogd door de aanwezigheid van het Angelica Sinensis Radix extract. Uit verder onderzoek blijkt dat vooral de stof ferulazuur daar verantwoordelijk voor is. Wordt ferulazuur weggelaten, dan valt de werking van de combinatie ook weg.

Meer erytropoetine (EPO)
De  verhouding tussen beide kruiden moet 5:1 zijn. Dat is tenminste in China al in het jaar 1247 beschreven - als het om problemen bij de  overgang gaat. Uit modern onderzoek blijkt dat dat inderdaad het geval is, maar dat het nog  beter kan, als er alleen naar de rode bloedcellen of de aanmaak van erytropoetine (EPO) wordt gekeken.
Er blijken meer verhoudingen werkzaam te zijn.

Ferulazuur (ferulic acid) in het eten
Geen vrouwelijke hormoonwerking en wel een betere opname van de belangrijkste stoffen. Blijkt ook uit onderzoek. Ferulazuur is terug te vinden in bijna alle granen. Het wordt nog in de hoogste concentratie gevonden in popcorn. De stof wordt dus al dagelijks ingenomen. Voor een optimale werking is een schatting gemaakt van de dagelijkse inname en is berekend hoeveel ferulazuur toegevoegd moet worden.

Dosering
Minstens 4 weken, 3 maal daags 1 capsule met een (half) glas water innemen. Het innemen van voldoende ijzer(zouten) zou het effect kunnen vergroten.
Voor een optimaal resultaat is het aan te raden de bloedwaarden (hemoglobine en hematocriet) regelmatig te meten. Dan is ook goed te zien of het doel bereikt wordt.
Een bijzonderheid blijkt te zijn, dat men al na korte tijd beter kan presteren. Heel waarschijnlijk heeft calycosine-7O-beta-D-glucoside die onverwachte uitwerking.

Verpakking
EPO-mix
Capsules 100 x ...................................... € 27,50
Capsules 200 x ...................................... € 52,50

Alle vermelde prijzen zijn inclusief 9% BTW en exclusief verzendkosten. Kijk altijd naar de actuele prijzen in de prijslijst van creanite.com.

   
© 20017-2021 Creanite

Een website van Jan de Heij © 2019Handwerk
Alle producten worden hier al bijna 26 jaar met de hand gemaakt. Grote machines hebben meer hulpstoffen nodig om probleemloos te werken. Dan gebruikt men ook siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten. Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.

Danggui Buxue Tang - de EPOmix
Terug naar de inhoud